Web Maker

Comunicate de presa

SANCTIUNI PENTRU CONDUCATORII AUTO, CARE NU RESPECTA PREVEDERILE OUG 195/2002

Politistii locali din cadrul Biroului de Siguranta Rutiera au executat ieri,16.11.2017, o actiune, care a vizat respectarea prevederilor legale privind abaterile statice( oprire, stationare), accesul interzis - situatie, in care, politistii locali au competenta, conferita de lege, de opri in trafic conducatorul auto care nu respecta aceasta regula.
Zona vizata a fost zona centrala a orasului ( Piata Centrala, Bulevardul Unirii, Nicu Enea, Vadul Bistritei, Mioritei, Energiei si Garii), cu prilejul actiunii fiind verificate un numar de 35 autovehicule, aplicate un numar de 19 sanctiuni contraventionale, in cuantum de 1270 lei si 12 puncte de penalizare la permisul auto.

POLITIA LOCALA ALATURI DE ELEVII DE LA SCOALA " MIHAI DRAGAN"

Ieri, 16.11.2017, reprezentantii Politiei Locale Bacau au fost prezenti la Scoala "Mihai Dragan", una dintre unitatile de invatamant repartizate institutiei, prin protocolul incheiat cu Politia Municipiului Bacau si Jandarmeria. Politia Locala a fost invitata sa participe alaturi de elevii scolii la Campania Internationala " 19 zile de prevenire a abuzurilor si violentei asupra copiilor si tinerilor", sectiune a Proiectului Educational al Federatiei Internationale a Comunitatilor Educative. Cu prilejul acestui eveniment, politistii locali vor sustine sedinte educativo- informative, in cadrul orelor de dirigentie, unde vor prezenta aspecte generale privind raspunderea contraventionala a minorilor, comportamentul acestora in si in afara scolii, precum si o serie de teme propuse in cadrul proiectului, legate de fenomenul de "bullying" in scoala, abuzurile asupra copiilor si tinerilor, acesul la internet si riscurile acestuia. Ieri au avut loc un numar de 3 sedinte la clasele a -VIII-a, care au beneficiat de atentia maxima a elevilor implicati, temele abordate generand o deosebita emulatie intre politisti, elevi si profesori. Calendarul proiectului continua si astazi cu un numar de 4 sedinte, urmand ca acestea sa continue pana la finalizarea acestuia.

BIROUL DE SIGURANTA RUTIERA DIN NOU LA DATORIE

Politistii locali din cadrul Biroului de Siguranta Rutiera au desfasurat ieri, 14.11.2017, o serie de activitati , care au vizat respectarea prevederilor legale privind abaterile statice( oprire, stationare), accesul interzis - situatie, in care, politistii locali au competenta, conferita de lege, de opri in trafic conducatorul auto care nu respecta aceasta regula si regimul parcarilor cu plata din municipiul Bacau.
Echipajele de politisti locali au actionat pe raza municipiului Bacau, cu acest prilej fiind verificate un numar de 23 autovehicule, aplicate un numar de 17 sanctiuni contraventionale, in cuantum de 680 lei si 25 puncte de penalizare la permisul auto.

SCANDALAGII CALMATI DE POLITISTII LOCALI

Ieri, 13.11.2017, in jurul orelor 23.50, Politia Locala a fost sesizata cu privire la faptul ca, in fata unui cazinou din zona Pietei Centrale are loc un conflict intre doua persoane. La fata locului s-au deplasat politistii din cadrul Compartimentului Interventii, care au constatat ca aspectele sesizate se confirma, fiind depistate doua persoane de sex masculin, care se aflau intr-o disputa fizica si verbala, adresandu-si injurii, tulburand astfel ordinea si linistea publica. Persoanele in cauza au fost conduse la sediul Politiei Locale, unde au fost identificate ca fiind G.G, de 18 ani, din comuna Flipesti si I.P, de 19 ani, din comuna Secuieni si sanctionate contraventional , conform Legii 61/1991, cu suma de 500 lei, pentru tulburarea ordinii si linistii publice.

BIROUL DE SIGURANTA RUTIERA A ACTIONAT DIN NOU PE LINIA AUTOVEHICULELOR PARCATE NEREGULAMENTAR

Politistii locali din cadrul Biroului de Siguranta Rutiera au executat ieri, 09.11.2017, o actiune, care a vizat respectarea prevederilor legale privind abaterile statice( oprire, stationare), accesul interzis - situatie, in care, politistii locali au competenta, conferita de lege, de opri in trafic conducatorul auto care nu respecta aceasta regula si regimul parcarilor cu plata din municipiul Bacau.
Zona vizata a fost zona centrala a orasului ( Piata Centrala, Bulevardul Unirii, Nicu Enea, Vadul Bistritei. si Mihai Viteazu), cu prilejul actiunii fiind verificate un numar de 35 autovehicule, aplicate un numar de 23 sanctiuni contraventionale, in cuantum de 1860 lei si 34 puncte de penalizare la permisul auto. Cu prilejul actiunii, a fost depistat si un autovehicul cu masa mai mare de 3, 5 tone, care tranzita zona centrala a municipiului, fara a detine permisul de libera trecere eliberat de compartimentul specializat din primarie, in cauza fiind aplicata sanctiune contraventionala, in cuantum de 500 lei, conform HCL 362/2007.

O ALTFEL DE SCOALA...CU POLITIA LOCALA

Astazi sediul Politiei Locale a fost vizitat de elevii Colegiului National "Vasile Alecsandri", in cadrul manifestarilor prilejuite de programului educativ “Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Elevii au fost primiti in sala de sedinte a institutiei si au fost angrenati in mai multe discutii interactive, deschise, modalitatea de abordare a problemelor discutate fiind una complet diferita de cea obisnuita, dat fiind si specificul vizitei. Politistii locali le-au facut elevilor recomandari cu privire la modul de comportament pe retelele de socializare, pe strada, in autobuz, in interiorul institutiilor de invatamant, dialogul fiind unul liber, presarat cu glume, fapt ce a generat o atmosfera destinsa. De asemenea, au fost abordate teme ce au vizat respectul reciproc intre colegi si evitarea conflictelor interpersonale intre acestia, la final, elvilor fiindu-le prezentate si arme din dotarea Politiei Locale.
Multumim pentru aceasta initiativa laudabila doamnei diriginte si va mai asteptam cu drag, in aceasta noua forma de parteneriat "politist local- elev"!

URMARIT LOCAL DEPISTAT SI PREDAT DE POLITISTII LOCALI

Ieri, 07.11.2017, in jurul orelor 20.15, politistii locali din cadrul Biroului de Ordine Publica, aflati in timpul serviciului de patrulare in zona Garii Bacau, au facut o verificare la fostul canton CFR, loc cunoscut ca zona folosita, ca refugiu, de oamenii strazii. La demisolul locatiei respective, agentii au depistat o persoana, care la vederea acestora a incercat sa fuga. A fost prins din urma de politisti, iar la solicitarea acestora de a se legitima, persoana respectiva a adoptat o atitudine ostila, devenind agitat, violent in limbaj si in gesturi. A fost imobilizat si incatusat, in urma controlului corporal efectuat fiind gasite asupra sa, in afara de obiecte uzuale si cartea de identitate, pe numele T. C, de 32 ani, din Bacau, un brici si un cutit cu lama de aproximativ 12 cm. A fost dispusa masura de conducere a barbatului la sediul Politiei Locale, unde s-a constatat ca acesta se sustragea unei pedepse de 3 ani si o luna, pe numele lui existand un mandat de executare, emis de Judecatoria Bacau. Persoana in cauza a fost predata politistilor din cadrul IPJ Bacau, Biroul de Investigatii Criminale, pentru definitivarea cercetarilor.

PERSOANA CU PROBLEME, GASITA SI INCREDINTATA INSOTITORULUI DE CATRE POLITISTII LOCALI

Ieri, 05,11,2017, in jurul orelor 11.30, politistii locali aflati in exercitarea atributiunilor de serviciu in Piata Centrala, au fost sesizati de catre numita, S.A, de 77 ani din Bacau, care avea calitatea de insotitor al numitei B.E, de 66 ani, ca aceasta a disparut de langa ea, in zona tarabelor de fructe. Persoana in cauza, suferinda de amnezie, a profitat de un moment de neatentie al insotitoarei, care facea cumparaturi si a plecat de langa aceasta, fiind imposibil de localizat in aglomeratia din piata. Pe baza semnalmentelor furnizate de catre S.A, politistii locali au reusit identificarea acesteia in zona parcarii de pe strada 9 Mai, fiind dispusa masura de incredintare a persoanei in cauza insotitoarei sale, cu recomandarea, ca pe viiitor aceasta sa manifeste o vigilenta sporita in locurile aglomerate, pentru a evita situatiile de acest gen.

ACTIUNE PRIVIND RESPECTAREA ORDINII SI LINISTII PUBLICE

Avand in vedere sesizarile primite de la cetateni si autosesizarile din teren ale politistilor locali, care semnaleaza faptul ca in anumite zone din municipiul Bacau exista grupuri de tineri de tip " colt de strada" sau "scara de bloc", care creaza un sentiment de nesiguranta, neliniste si disconfort in randul cetatenilor, Biroul de Ordine Publica a desfasurat o actiune ce a vizat depistarea, identificarea si sanctionarea contraventionala a persoanelor care tulbura ordinea si linistea publica pe raza municipiului Bacau.
Cu prilejul actiunii, au fost depistate si legitimate un numar de 29 persoane, fiind aplicate un numar de 7 sanctiuni contraventionale, pentru tulburarea ordinii si linistii publice.

ACTIUNE PRIVIND REGIMUL PARCARILOR CU PLATA

La sfarsitul saptamanii trecute, politistii locali din cadrul Biroului de Ordine Publica au desfasurat o actiune pe linia prevederilor HCL. 84/2008, privind respectarea regimului parcarilor cu plata pe raza municipiului Bacau. Au fost verificate mai multe parcari cu plata din zona centrala ( str. Dumbravei, Popa Sapca, Nicolae Balcescu, Gara, Stadion etc), fiind controlate un numar de 203 autovehicule. Dintre acestea, un numar de 100, aveau tichet de parcare, 50, aveau abonamente de parcare si 10, achitasera contravaloarea taxei de parcare prin SMS Au fost aplicate 19 sanctiuni contraventionale, in cuantum de 750 lei, fiind comunicate spre verificare si sanctionare ulterioara, un numar de 24 autovehicule.

POLITIA LOCALA A PRIMIT ASTAZI VIZITA MAESTRULUI ITALIAN, EMILIO BUFFARDI

 Urmare a vizitei facute de delegatia Politiei Locale la Torino, pe adresa institutiei a fost primita o solicitare de colaborare, venita din partea maestrului italian, Emilio Buffardi, directorul tehnic al Federatiei de Krav Maga din Italia, colaborator al mai multor politii din Peninsula si din lume, participant la misiuni NATO si ONU in diverse teatre de operatiuni militare.
Maestrul a fost primit la sediul Politiei Locale de catre domnul comandant, Ene Constantin- Florin, prilej cu care au fost puse bazele unui acord de colaborare, care urmeaza sa-si produca efectele pe viitor, cele doua parti manifestand o disponibilitate maxima pentru acest aspect.
In incheiere, maestrul a sustinut un antrenament demonstrativ cu politistii locali, care a vizat tehnici de autoaparare, imobilizare si incatusare, extrem de utile in meseria, pe care acestia o exercita.

GRAZIE MAESTRO!

http://www.vigorlegio.it/wp/category/il-team/maestro/

SITUATIE CONFLICTUALA APLANATA DE POLITISTII LOCALI

Ieri, 01.11.2017, in jurul orelor 16.45, pe numarul de urgenta 0234/986, Politia Locala a primit o sesizare conform careia, in zona Banca Nationala a izbucnit un conflict spontan intre mai multe persoane. Politistii de la Ordine Publica s-au deplasat in zona respectiva, unde au constatat ca aspectele sesizate se confirma, la fata locului fiind un conflict in desfasurare in care erau implicati mai multi tineri. Urmare a verificarilor efectuate, politistii au constatat ca persoanele care au generat acest conflict sunt doi tineri, care consumau bauturi alcoolice in fata unei societati comerciale din zona si care au refuzat sa se legitimeze la solicitarea agentilor. A fost dispusa masura de conducere a celor doua persoane la sediul Politiei Locale, unde cei doi au fost identificati ca fiind, C.G, de 25 ani si A.S, de 24 ani, ambii din Bacau, acestia fiind sanctionati contraventional, conform Legii 61/1991, cu amenda de 100 lei fiecare, pentru consum de bauturi alcoolice in loc public neautorizat si tulburarea ordinii si linistii publice.

RAZIE IN PIATA SUD

Ieri, 31.10.2017, intre orele 10.00 si 12.00, Politia Locala a executat o razie in perimetrul Pietei Sud si in zonele adiacente acesteia. In aceasta activitate au fost implicate Biroul de Ordine Publica, Siguranta Rutiera si Inspectie Comerciala, scopurile urmarite fiind depistarea persoanelor care apeleaza la mila publica, consumul de alcool in locuri publice, prevenirea faptelor de natura antisociala, autovehiculele parcate neregulamentar, conducatorii auto care desfasoara activitati de taximetrie fara forme legale, verificarea activitatii comerciale si alte aspecte care intra in sfera competentelor Politiei Locale. Activitatea desfasurata a implicat un efectiv sporit de politisti locali si autovehicule, cu prilejul raziei fiind controlate un numar de 22 societati comerciale, 25 producatori agricoli si verificate un numar de 20 autovehicule. De asemenea, au fost legitimate 61 persoane, aplicate un numar de 25 sanctiuni contraventionale, in cuantum de 1040 lei si 16 puncte penalizare la permisul auto.
Cu prilejul legitimarilor efectuate, politistii locali l-au depistat in zona Pietei Sud, conform semnalmentelor, pe numitul, B.Damian, de 46 ani, din comuna Traian, care era cautat de catre politistii din cadrul IPJ Bacau, pentru detinere ilegala de arma, acesta fiind predat pentru definitivarea cercetarilor

ACTIVITATEA DE TAXIMETRIE A FOST DIN NOU VERIFICATA DE CATRE POLITISTII LOCALI

La sfarsitul saptamanii trecute, politistii locali din cadrul Biroului de Siguranta Rutiera au desfasurat, in intervalele orare 10.00-12.00 si 15.00- 17.00, o actiune ce a vizat respectarea prevederilor Legii nr.38/2003 si HCL 27/2008, acte normative ce reglementeaza activitatea de taximetrie pe raza municipiului Bacau. De asemenea au fost vizate in cadrul acestei actiuni si abaterile statice( oprire, parcare, acces interzis) si respectarea regimului parcarilor cu plata
Au fost verificate mai multe zone prevazute cu statii taxi dar si zonele cu probleme in privinta parcarilor neregulamentare (Milcov, Cora, Lalelelor, Stefan cel Mare, Nicu Enea, Vadul Bistritei si Bulevardul Unirii), fiind controlate un numar de 30 autovehicule si aplicate 17 sanctiuni contraventionale , in cuantum de 935 lei.

RAZIE DE PROPORTII IN PIATA CENTRALA

Ieri, 26.10.2017, intre orele 10.00 si 12.00, Politia Locala a executat o razie in perimetrul Pietei Centrale si in zonele adiacente acesteia. In aceasta activitate au fost implicate Biroul de Ordine Publica, Siguranta Rutiera si Inspectie Comerciala, scopurile urmarite fiind depistarea persoanelor care apeleaza la mila publica, consumul de alcool in locuri publice, prevenirea faptelor de natura antisociala, comertul cu tigari de contrabanda, parcarile cu plata, verificarea activitatii comerciale si alte aspecte care intra in sfera competentelor Politiei Locale. Activitatea desfasurata a implicat un efectiv sporit de politisti locali si autovehicule, cu prilejul raziei fiind controlate un numar de 28 societati comerciale, legitimate 74 persoane si verificate 161 de autovehicule din zona pietei. Au fost aplicate un numar de 32 sanctiuni contraventionale, in cuantum de 2255 lei si 17 puncte penalizare la permisul auto, cu prilejul legitimarilor efectuate fiind depistata si o persoana care se sustragea urmarii penale, cautata de politistii din cadrul Sectiei 2 Politie

CONTINUA ACTIUNILE PRIVIND ABATERILE STATICE SI REGIMUL PARCARILOR CU PLATA

Politistii locali din cadrul Biroului de Siguranta Rutiera au executat in perioada 23.10- 24.10, o actiune, care a vizat respectarea prevederilor legale privind abaterile statice ( oprire, parcare, acces interzis) si a regimului parcarilor cu plata din municipiul Bacau.
Zona vizata a fost zona centrala a orasului ( Piata Centrala, Bulevardul Unirii, Mioritei, Vadul Bistritei. si Energiei), cu prilejul actiunii fiind verificate un numar de 59 autovehicule, aplicate un numar de 29 sanctiuni contraventionale, in cuantum de 2115lei si 38 puncte de penalizare la permisul auto. Facem un apel, pe aceasta cale, la conducarii auto, care aleg sa-si parcheze masinile in locurile semnalizate cu indicator de oprire/stationare interzisa sau in parcarile cu plata, fara a achita contravaloarea taxei de parcare aferenta timpului petrecut in acestea, sa se conformeze prevederilor legale in vigoare, deoarece actiunile pe acest segment au un caracter permanent si riscul de a primi o sanctiune contraventionala este unul ridicat.

"EXPOMILITAR 2017 " - EXPOZITIE DE TEHNICA MILITARA CU PRILEJUL ZILEI ARMATEI

Asa cum precizam acum doua zile, Politia Locala Bacau a participat la expozitia de tehnica militara, prilejuita de Ziua Armatei, care a avut loc in parcarea de la Arena Mall, ieri 25.10.2017. La standul Politiei Locale, vizitatorii au putut vedea tehnica din dotare si au primit pliante cu atributiunile institutiei si o serie de recomandari, menite sa le asigure siguranta si linistea. Cei mai mici dintre vizitatori au avut prilejul sa faca poze cu masinile si armamentul Politiei Locale, fiind recompensati la final cu o legitimatie de politist local, valabila pe ziua in curs.
Profitam de aceasta ocazie pentru a le multumi organizatorilor pentru invitatie si celor care au ales sa viziteze pavilionul nostru din cadrul expozitiei. Va multumim dragi bacauani pentru ca ne-ati vizitat si va asiguram de dorinta noastra unanima de a imbunatati servciile pe care vi le oferim, pentru a reusi sa asiguram un climat civilizat si sigur pentru dumneavoastra!

BATRAN PLECAT DE ACASA, GASIT SI PREDAT FAMILIEI DE POLITSTII LOCALI

Astazi, 24.10.2017, in jurul orelor 09.30, politistii locali aflati in timpul serviciului de patrulare in Piata Centrala, s-au autosesizat cu privire la faptul ca, un batran mergea prin ploaie, fara a avea o destinatie precisa, de-a lungul aleii pietonale. Agentii au intervenit, si-au declinat identitatea si i-au solicitat persoanei in cauza sa ii insoteasca la sediul Politiei Locale, pentru clarificarea unor aspecte legate de identitate si prezenta in zona pietei. Urmare a verificarilor efectuate, s-a constatat ca numitul, N.Ion, de 92 ani, din comuna Sarata, plecase de acasa, fiind cautat de familie si de politia din zona de domiciliu. A fost luata legatura cu familia acestuia, care a fost anuntata sa se prezinte la sediul Politiei Locale, pentru a-l prelua pe batran si pentru a-l conduce acasa. Urmare a discutiilor purtate cu fiica acestuia, a reiesit faptul ca aceasta este a cincea oara cand batranul pleaca de acasa si prima data cand acesta alege sa plece in oras, la distanta de zona de domiciliu. A fost dispusa masura de predare a persoanei in cauza familiei, cu recomandarea, ca pe viitor, sa fie manifestata o mai mare vigilenta cu privire la supravegherea acestuia, pentru a evita situatiile neplacute.

POLITIA LOCALA PARTICIPA LA
" EXPO MILITAR 2017 "

Miercuri, 25.10.2017, intre orele 11.00 si 18.00, in parcarea Arena Mall Bacau, va avea loc expozitia de tehnica militara "Expo Militar 2017". Cu acest prilej, institutiile din Sistemul National de Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala isi vor expune tehnica militara si vor efectua exercitii demonstrative pentru publicul prezent la expozitie.
Politia Locala va fi prezenta in cadrul evenimentului cu un pavilion de prezentare, unde vizitatorii vor intra in contact cu personalul institutiei si cu armamentul din dotare. La standul Politiei Locale sunt asteptati si copii, care vor fi intampinati cu mici surprize.

ACTIUNE PRIVIND ABATERILE STATICE SI REGULAMENTUL PARCARILOR CU PLATA

La sfarstiul saptamanii trecute, politistii locali din cadrul Biroului de Siguranta Rutiera au executat o actiune, care a vizat respectarea prevederilor legale privind abaterile statice
( oprire, parcare, acces interzis) si a regimului parcarilor cu plata din municipiul Bacau.
Zona vizata a fost zona centrala a orasului ( Piata Centrala, Mioritei, Vadul Bistritei. si Milcov), cu prilejul actiunii fiind verificate un numar de 31 autovehicule, aplicate un numar de 17 sanctiuni contraventionale, in cuantum de 880 lei si 22 puncte de penalizare la permisul auto. Facem un apel, pe aceasta cale, la conducarii auto, care aleg sa-si parcheze masinile in locurile semnalizate cu indicator de oprire/stationare interzisa sau in parcarile cu plata, fara a achita contravaloarea taxei de parcare aferenta timpului petrecut in acestea, sa se conformeze prevederilor legale in vigoare, deoarece actiunile pe acest segment au un caracter permanent si riscul de a primi o sanctiune contraventionala este unul ridicat.

POLITISTII LOCALI AU MAI RESTITUIT UN PORTOFEL

Ieri, 19.10.2017,in jurul orelor 12.00, politistii locali au restituit un portofel, care continea acte si bani si se afla la sediul institutiei din data de 18.10.2017. Accesoriul fusese predat de doi tineri, in jurul orelor 15.00, agentilor din Piata Centrala. Politistii au preluat portofelul in prezenta unui martor si la verificare s-a constatat ca acesta continea suma de 15 lei, un permis de conducere, un card de sanatate, cartea de identitate, doua carduri bancare si mai multe chitante, care atestau diverse plati. Urmare a demersurilor facute de politistii locali, a fost identificat proprietarul, in persoana domnului, S.Robert-Lucian, de 26 ani, din Bacau, care a fost anuntat si invitatat la sediul Politiei Locale pentru a intra in posesia portofelului. La momentul restituirii acestuia, persoana in cauza a declarat ca l-a pierdut intr-un moment de neglijenta si a constatat absenta acestuia in momentul, in care a dorit sa efectueze o plata..
Susnumitul s-a prezentat astazi la sediul Politiei Locale, unde a intrat in posesia portofelului, adresand multumiri persoanei, care l-a gasit si politistilor locali, care si-au facut datoria.

ACTIUNE PRIVIND REGIMUL PARCARILOR PUBLICE CU PLATA

Ieri, 18.10.2017, intre orele 10.00 si 14.00, politistii locali din cadrul Biroului de Ordine Publica au desfasurat o actiune pe linia prevederilor HCL. 84/2008, privind respectarea regimului parcarilor cu plata pe raza municipiului Bacau. Au fost verificate mai multe parcari cu plata din zona centrala ( str. Dumbravei, Popa Sapca, Nicolae Balcescu, Gara, Stadion etc), fiind controlate un numar de 277 autovehicule. Dintre acestea, un numar de 162, aveau tichet de parcare, 41, aveau abonamente de parcare si 31, achitasera contravaloarea taxei de parcare prin SMS Au fost aplicate 29 sanctiuni contraventionale, in cuantum de 1100 lei, fiind comunicate spre verificare si sanctionare ulterioara, un numar de 43 autovehicule.

POLITIA LOCALA CONTINUA ACTIVITATILE PRIVIND COMBATEREA FENOMENULUI DE CERSETORIE

Biroul de Ordine Publica din cadrul Politiei Locale Bacau, continua sa desfasoare zilnic actiuni ce au ca scop prevenirea si combaterea fenomenului de cersetorie si identificarea persoanelor fara adapost de pe raza municipiului Bacau. In acest context,ieri, a fost desfasurata o actiune, ce a vizat respectarea prevederilor Legii 61/1991, privind segmentul cersetorie Actiunea a fost efectuata intre orele 14.00 si 22.00, fiind legitimate cu acest prilej 11 persoane, din care doar 4 apelau la mila publica. Au fost aplicate un numar de 6 sanctiuni contraventionale, in cuantum de 500 lei. Pentru persoanele care provin din alte localitati, a fost dispusa masura de conducere a acestora la un mijloc de transport catre localitatile de domiciliu.

18 OCTOMBRIE, ZIUA EUROPEANA DE LUPTA IMPOTRIVA TRAFICULUI DE PERSOANE

 Prin intermediul actiunilor pe care le desfasoara in unitatile de invatamant repartizate, politistii locali informeaza elevii cu privire la situatiile de evitat, pentru a nu deveni o victima a traficului de persoane. Va prezentam mai jos, o serie de pasi de urmat pentru evita situatia neplacuta, in care dumneavoastra puteti deveni o victima a traficului de persoane:
- Evita sa frecventezi mediile dubioase (baruri, cluburi de noapte,);
- Fii reticent(a) fata de persoanele cunoscute prin intermediul Internet-ului (poate fi un proxenet, pedofil, violator, etc.);
- Nu te increde in anunturile publicitare care promoveaza locuri de munca in strainatate ca: modele, cantarete, dansatoare, picolite, servitoare, baby-sitter;
- Nu accepta sa treci frontiera cu acte false;
- Intreaba daca vei primi permis de munca. Retine faptul ca nu poti munci in strainatate fara viza sau permis de munca. Cu viza turistica poti munci doar “la negru”;
- Incearca sa obtii de la Politie sau oficiul fortelor de munca cat mai multe date despre angajator si daca are dreptul sa medieze angajarea in strainatate;
- Asigura-te ca ai numarul de telefon de la Ambasada sau Consulatul Roman din tara in care vei lucra;
- Nu da nimanui pasaportul tau. Acest document nu trebuie instrainat niciodata. El este singura dovada ca existi. Nimeni nu are dreptul sa-ti ceara pasaportul decat pentru a verifica datele de identitate in momentul trecerii frontierei;
-Fa-ti fotocopii ale tuturor documentelor de calatorie si pastreaza-le la tine tot timpul. Pentru mai multa siguranta, poti lasa o copie a pasaportului tau parintilor sau altei persoane de incredere;
- Incearca sa inveti cateva cuvinte, propozitii, fraze in limba tarii in care vei lucra;
- Daca ajungi in mainile traficantilor, incearca sa fugi si sa mergi la Politie, la Ambasada sau Consulatul Roman sau sa te adresezi Organizatiei Internationale pentru Migratiune din tara in care te afli. Reprezentantii acestor institutii te pot ajuta sa ajungi acasa;
- Inainte de a lua decizia de a parasi tara, informeaza-te corect!

SCANDALAGIU SANCTIONAT DE POLITISTII LOCALI

Ieri, 16.10.2017, in jurul orelor 10.00, politistii locali care se aflau in in patrulare in zona Pietei Centrale s-au autosesizat cu privire la faptul ca, in zona halei de produse lactate, avea loc un scandal, in care era implicata o persoana, care parea a fi sub influenta bauturilor alcoolice. Barbatul in cauza, profera injurii la adresa cetatenilor si comerciantilor din piata, intr-un acces de furie, acesta spargand cu pumnul si un geam de termopan de la usa de acces. Politistii au intervenit si l-au imobilizat pe numitul, G. Vasile, de 33 ani din Bucuresti, care a fost condus la sediul Politiei Locale din Piata Centrala. In cauza a fost dispusa masura de sanctionare a susnumitului cu suma de 500 lei, conform Legii 61/1991, pentru tulburarea ordinii si linistii publice, fiind intocmita documentatia privind constatarea in flagrant a unei infractiuni de distrugere si deferirea persoanei in cauza organelor abilitate,

BIROUL DE SIGURANTA RUTIERA, ZILNIC IN ZONA UNITATILOR DE INVATAMANT

Politistii locali din cadrul Biroului de Siguranta Rutiera sunt implicati zilnic in activitati de dirijare si fluidizare a traficului in zona Colegiului National Pedagogic "Stefan cel Mare" si a Scolii Gimnaziale nr.19 "Alexandru Ioan Cuza", in perioada de afluire-defluire a elevilor catre si dinspre unitatile de invatamant. De asemenea, politistii locali mai executa astfel de activitati in zona Scolii nr.11 "Mihai Dragan" si in intersectiile Tic-Tac, Spiru Haret ( zona Spitalului Judetean Bacau) si Bulevardul Unirii.

ARHIVA

13-02-2017--13-02-2017